Lajme

Zrtare: Ja lista e kandidatëve për gjyqtar në Kushtetuese

Është botuar në fletoren zyrtare lista përf

Është botuar në fletoren zyrtare lista përfundimtare e renditjes së kandidatëve për gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese.

Presidenti i Republikës, Ilir Meta, vetëm dy ditë më parë, refuzoi të ndërmarrë këtë hap. Meta i dërgoi dhe një letër sqaruese Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Në letrën sqaruese drejtuar Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, Kreu i Shtetit theksoi se është radha e Parlamentit të zgjedhë anëtarin tjetër dhe vetëm më pas i takon institucionit të Presidentit të bëjë përzgjedhjen e tij, sipas parashikimeve ligjore.

Mirëpo KED ka zgjedhur të mos marrë në konsideratë letrën e kreut të shtetit.

Në listën e publikuar, Këshilli i Emërimeve në Drejtësi, ka shpallur të parën këshilltaren ligjore në Gjykatën Kushtetuese, Arta Vorpsin, me 89.642 pikë.

Lista përfundimtare:

1.Arta Vorpsi 89.642 pikë

2.Fiona Papajorgji 88.785 pikë

3.Elsa Toska 85.428 pikë

4.Marsida Xhaferllari 82.000 pikë


Etiketa: , , , ,