Sport

Zgjedhjet në SHBA: Tashmë kanë votuar mbi 60 milionë veta

Më shumë se 60 milionë amerikanë veçmë kanë shf

Më shumë se 60 milionë amerikanë veçmë kanë shfrytëzuar të drejtën për të votuar para ditës kur mbahen zyrtarisht zgjedhjet në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, njofton Insajderi.

Këto vota përfshinë më shumë se 40 milionë vota me postë dhe 20 milionë vota në vendvotim, thuhet në përmbledhjen e “Projektit Elektoral të Shteteve të Bashkuara të Amerikës”, sajti i krijuar nga profesori amerikan Michael McDonald në Universitetin e Floridës.

Reklamo bizensin tuaj ketu

Rreth një e treta e votave kanë ardhur nga tri shtetet me numrin më të madh të banorëve – Kalifornia, Teksasi dhe Florida, tregojnë të dhënat.

Kur kanë mbetur edhe tetë ditë deri në ditën e zgjedhjeve, numri i votave të hershme ka kaluar atë të vitit 2016.

Edhe presidenti i Shteteve të Bashkuara të Ameriks, Donald Trump, ka hedhur votë e tij në vendvotim në Florida të dielën.