Shëndetësi

Zbuloni përfitimet shëndetësore që merrni nga shegët

Shegët janë një ndër frutat më të mira për shën

Shegët janë një ndër frutat më të mira për shëndetin tonë, sidomos tani që kanë sezonin e tyre. Ato janë një burim i mirë i fibrave, i vitaminave C, K, B, si dhe mineraleve si kalcium, kalium dhe hekur.

Reklamo bizensin tuaj ketu

Shegët gjithashtu kanë veprimtari antioksiduese tre herë më të lartë se ajo e verës së kuqe dhe çajit jeshil. Përmbajtja antioksidante e shegëve dhe lëngu i tyre mund të përmirësojnë gjithashtu performancën tuaj aerobike, nëse jeni atlet.

Shega ka dhe efekte anti-inflamatore. Hulumtimet kanë treguar se fruti ndihmon në luftimin e inflamacionit në zorrë. Një studim i vitit 2013 konsideroi efektin e konsumimit të 150ml lëng shege çdo ditë, për dy javë, te pacientët me hipertension dhe zbuloi se mund të ulë presionin e gjakut.

Një studim tjetër ka zbuluar se pirja e lëngut të shegës mund të përmirësojë rrjedhjen e gjakut në zemër te pacientët me sëmundje koronare të zemrës.Shega ka ndikim shumë pozitiv edhe në funksionimin e trurit, duke përmirësuar kujtesën.