Sport

Ylli i ri i NBA-së, Avdija e bën Kosovën Serbi

Basketbollisti 19-vjeçar nga Izraeli, Deni Avdija, ka ngjallur reagime, me deklaratën e tij pasi u zgjodh për nga Wizards për ta vazhduar karrierën në NBA, pasi e bëri Kosovën Serbi kur tregoi se babai i tij ishte lindur në Prishtinë.

Dani shihet si njëri prej basketbollistëve izraelit më të ardhmen më të ndritur dhe ishte zgjedhja e nëntë në draftin e NBA-së, raporton Gazeta Express.

Ai është djali i basketbollistit të njohur të Crvena Zvezdës dhe shumë skuadrave të tjera në Izrael, Zufer Avdija.

Zufer u lind në Prishtinë në vitin 1959 dhe është me prejardhje gorane  dhe i fesë myslimane. Si 15-vjeçar ai kishte luajtur shkurtimisht si portier për ekipin e të rinjve të Prishtinës, Ramiz Sadiku.

Ndërkohë, Deni, i cili ka nënë izraelite dhe e përfaqëson kombëtaren e Izraelit në basketboll, ka ngjallur reagime me komentet e tij, pasi u zgjodh nga Wizards për ta vazhduar karrierën.

“Izraeli nuk i ka dhënë shumë lojtarë NBA-së dhe do të jetë nder i madh që e përfaqësoj vendin tim. Jam i ngazëllyer dhe dëshiroj ta përmirësoj lojën time”, tha Avdija pasi u zgjodh.

“Babai im është Zufer Avdija, ai u lind në Kosovë, Serbi. Ai ka qenë lojtar i Kombëtares së Jugosllavisë dhe ka luajtur për shumë klube në Izrael, po ashtu”, tha Dani për babanë e vet.