Showbiz

Ylli i ‘Pink Floyds’/ Roger Waters e quan Biden një “kriminel lufte”, mbron Rusinë dhe Kinën në një intervistë për CNN

Mes turneut të tij të vazhdueshëm “This Is Not

Mes turneut të tij të vazhdueshëm “This Is Not a Drill Tour”, Roger Waters u ul me Michael Smerconish të CNN për të diskutuar temat dhe mesazhet tepër politike të paraqitura në koncertin e tij.Smerconish e filloi intervistën duke e pyetur Waters-in pse e quajti presidentin Joe Biden një “kriminel lufte”. “Epo, ai po nxit luftën në Ukrainë”, u përgjigj ish-anëtari i Pink Floyd. “Ky është një krim i madh. Pse Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk do ta inkurajojnë [Volodymyr] Zelensky për të negociuar, duke shmangur nevojën për këtë luftë të tmerrshme, të tmerrshme?”

Kur Smerconish vuri në dukje se Waters po “fajësonte palën që u pushtua”, Waters u kundërpërgjigj duke kritikuar NATO-n për shtrëngimin e dorës së Rusisë. “Epo, ndonjë luftë, kur filloi? Ajo që duhet të bëni është të shikoni historinë dhe mund të thoni, ‘Epo, filloi në këtë ditë.’ Mund të thuash se filloi në vitin 2008… Kjo luftë ka të bëjë kryesisht me veprimin dhe reagimin e NATO-s që shtyn deri në kufirin rus, gjë që ata premtuan se nuk do ta bënin kur [Mikhail] Gorbachev negocioi tërheqjen e BRSS nga e gjithë Europa Lindore”.