Maqedoni

Xhaferi: Nuk mund të marr vendime në bazë të konferencave për shtyp

Kreu i Kuvendit, Talat Xhaferi në konferenc

Kreu i Kuvendit, Talat Xhaferi në konferencën e sotme për shtyp në Kuvend tha se ka qenë i detyruar që të formojë kuorum me dy deputetë të infektuar me Covid-19, pasi opozita nuk e ka siguruar sipas procedurës për kuorum, shkruan Alsat.

– Advertisements –

“Procedurat parlamentare kanë të përshkruar akte të cilat duhet të kenë memorie institucionale për atë se çfarë ndodhë në Parlament. Të kishin bërë akt me shkrim i cili i ndërlidhte për obligimin që të marrin pjesë, do të ishte tjetër situatë, nuk mund të bazohem në konferencat për shtyp për punën e Parlamentit. Ditën e diel, dje, duke e ditë që në bazë të protokollit për punë gjatë kovid gjendjes, ata ishin prezent në seancën e 32-të dhe për këtë i përgëzoj, për votimet keni mundur t’i përcillni vetë. Me rëndësi është që shumica kishte kuorum prej 62-deputetëve”, tha mes tjerash Xhaferi.

Xhaferi hodhi poshtë akuzat e opozitës ndaj tij për mbajtjen e senacës së 32-të dhe 36-të në Kuvend.

“Nuk janë teket e mia , janë procedurat. Puna e Parlamentit nuk mund të jetë në bazë të imponimeve, kushtëzimeve, por mbi bazë të marrëveshjeve. Për aspekte të vendimeve brendapartiake se si do të veprojnë është vendim legjitim i subjekteve politike, por jo me kushtin që fajin ta hedhin tek kryetari i Parlamentit”, tha mes tjerash Xhaferi.