Maqedoni

Vevçani organizon karnavalet, policia ndërhyn për të shpërndarë turmën dhe arreston disa persona

Pasi komuna zyrtarisht hoqi dorë nga organizim

Pasi komuna zyrtarisht hoqi dorë nga organizimi e karnavaleve të Vevçanit, shumë qytetarë sot dolën në rrugë me vetiniciativë. Ata kryen rituale dhe parada lokale që lidhen me ditën e Shën Vasilit, respektivisht datën e dikurshme kur është shënuar mbërritja e vitit të ri.

Por më pas intervenuan forca të shumta policore. Pati tensione dhe arrestim të disa prej pjesëmarrësve.

Pasi përfundoi marshi me pjesëmarrësit e Vasilicës, policia erdhi me një furgon me rotacion dhe sirena. E kam filmuar të gjithë, ndërsa e kam filmuar edhe karnavalin gjatë gjithë kohës. Por erdhën tek unë sepse kam filmuar- tha në telefon Gjorgji Vlajnikoski  – banor i Vevçanit.

Policia thotë se ka intervenuar për shkak të mosrespektimit të masave dhe rregulloreve për të parandaluar përhapjen e koronavirusit.

MPB

“Përkundër marrëveshjes së arritur më parë për tre takime me njerëzit e përfshirë në mbajtjen e kësaj ngjarje për të respektuar masat dhe të mos ketë asnjë grupim, sot një grup i madh i qytetarëve u mblodhën në Vevçan pa respektuar masat ose grupimin e paligjshëm për shkak të të cilave policia duhej të ndërhynte. Pas dokumentimit të rastit, do të bëhen parashtrimet e duhura”

Kryetari kujton se të gjitha aktivitetet u anuluan tre javë më parë

“Ju e dini vetë se Vevçanin vështirë se mund të ndalet- tha Sasho Jankoski-Kryetar i Komunës së Vevçanit.

Në këtë mënyrë, thonë në fshat, edhe pse në mënyrë simbolike arritën ta ruajnë traditën që është më shumë se 1450 vjeçare.

Miki Trajkovski

The post Vevçani organizon karnavalet, policia ndërhyn për të shpërndarë turmën dhe arreston disa persona appeared first on Alsat.