Teknologji

Veturë të tillë keni parë vetëm në filma fantastiko-shkencor

Prodhuesi japonez Lexus, nën-markë premium e Toyota, ka zbuluar në Tokio konceptin e tij për automjetet e elektrizuara të së ardhmes.

Detaji më tërheqës i konceptit LF-30 janë motorët elektrikë të instaluar në rrota dhe kontrolli i të gjitha rrotave, transmeton lajmi.net.

Kjo i jep LF-30 një fuqi totale prej 536 kuaj fuqi dhe drejtim të shkëlqyeshëm, ndërsa teknologjia Lexus Advenced Posture Control kontrollon prodhimin e energjisë dhe para, mbrapa ose të dy akset, në varësi të kushteve.

Koncepti Lexus gjithashtu njofton të ardhmen e ngarkimit të EV-ve pa kabllo, një sistem autonom drejtimi autonom, një veçori vetë-parkimi dhe ardhja deri te shoferi ngjashëm me si sistemin e Tesla.

Për shkak se motorët janë vendosur në rrota, projektuesit kishin lirinë maksimale të krijonin formën dhe funksionalitetin e makinës, e cila mbizotërohet nga elementë masivë qelqi, ulëse futuriste, inteligjencë artificiale.