Opinione

Ukraina, ne sju përkrahim se ju duam por ju përkrahim se e dime çka është vuajtja e shfarosja nga të tjerët

Nga Ramadan Idrizi

Si Popull qe jemi ne

Nga Ramadan Idrizi

Si Popull qe jemi ne keta shekujt e fundit vuajtjet kan qene te medhaja dhe te frikshme.Te sulmuar nga te gjithet qe na rethonin nga Sllavet dhe Greket,me ardhjen e Perandorise Osmane ata u shum fishuan.Pese shekuj shum vite,shum gjenerat dhunime dhe maltretime te natirave te ndrishme,beme c’ka mos per te mbrojtur egzistencen dhe Gjenezen e popullit ndruam Aleate e fe dhe perseri te nemerkambur dhe te masakruar.

Leshuam teritore dhe vendbanime te tera per mbrojtjen e nderit te familjes dhe kombit,pore edhe keta nuk ishin mjafte per Barbaret qe na rethonin donin qe te na shfarosnin ka krejt,e gjitha kjo u be me mbeshtetjen e Europes edhe ate te Frances dhe Anglise.Turqia na ka Borxh shum per 5 shekuj shum njerez te zote i sherbenin pushtetit Osman dhe ata ne vend qe tju japin Autonomi kater Vilajeteve dhe sot dote kishin Aleatin me te madh ne Ballkan ata i dhan Serbise dihet me presionin e Rusise edhe ate 100 Vite para Shqiprise.

A e dini se per 100 vite cka mund te behet me shtet formohet ushtri dhe polici te organizuara mire. dhe ne terheqjen e turqve ata u versulen mbi shqiptaret dhe coptuan tokat e tyre.Pra edhe 100 vite tjera ne po luftojme per mbrojtjen e vendeve Autoktone ku jetojme me shum sakrifica.Lufta e kosoves dhe ne Maqedonine e Veriut disi ngriti ne nivel me te larte vetedijen kombtare dhe besimin ne kombin Shqiptare se jemi te Afte te mbojme pragun e deres kuptohet me ndihmen e Amerikes dhe Europes( e cila ishte e detiruar nga Amerika per nje veprim te tille).Shqiptaret per Here te pare qe nga koha e Agronit dhe Teutes kan luftuar per veten e vete ne 1999 dhe 2001, gjithmone kan luftuar per Turkun,Serbin dhe shum te tjere.

Pra Ju Ukraninas ja pse ju mbeshtesim jo per te qe ne vitin 2001 vrapuat te dergoni municion tanke e Helikopter qe te shfaroset populli i cili luftonte per liri dhe Dinjitet.Ne e dime c’eshte vuajtja dhe humbja esenciale e nje kombit prandaj ju mbeshtesim dhe kjo te jete nje mesim per te gjithe popujt kudo qe jan se duhet Perkrahur popujt dhe jo Regjimet ne Pushtet.