Lajme

Twitter: Ndalojmë reklamat politike, gënjeshtra me efekt toksik

Twitter ka bërë me dije se po ndalon reklamim

Twitter ka bërë me dije se po ndalon reklamimin politik në platformën e saj komunikuese, për shkak të rrezikut në rritje të përhapjes së informatave të rrejshme nga politikanët.

Kryeshefi ekzekutiv i Twitter, Jack Dorsey shkroi se teksa reklamimi në internet është jashtëzakonisht i fuqishëm dhe efektiv për reklamuesit tregtar, po i njëjti sjell rreziqe për politikën. Ai tha se nëse gënjeshtrat përdoren për të ndikuar në vota, ajo do të ndikojë negativisht në jetët e miliona njerëzve.

Masa vjen në kohën kur Facebook është nën presion për të aplikuar kontrollimin e fakteve për politikanët që drejtojnë fushata “potencialisht mashtruese”.


Etiketa: , ,