Opinione

Truri, shqetësimi dhe përqendrimi

Shqetësimi është një ndjenjë e keqe dhe e

Shqetësimi është një ndjenjë e keqe dhe e dëmshme për shëndetin mendor. Disa e konsiderojnë atë thjeshtë një zakon të keq që mund të jetë i paarsimuar me praktikën.

Gjithashtu shqetësimi mund t’i shërbejë një qëllimi për trurin duke na ndihmuar të mësojmë nga përvojat e kaluara dhe të përgatitemi për ato të reja.

Nëse është e mirë apo e keqe, shqetësimi zë trurin tonë duke u fokusuar në një të ardhme të pasigurtë që nuk mund ta kontrollojmë.

Por, a ka ndonjë mundësi që ta mësoni trurin që të mos jeni i shqetësuar?

Disa nga mësimet logjike dhe të thjeshta psikologjike të pëgjithshme per mos shqetësimin e trurit më tepër se që duhet.

Të meditojnë për një qëndrim të lirë;

Meditimi mund të ndihmojë në stërvitjen e trurit tuaj për të mos u shqetësuar.Poshtu meditimi është veçanërisht i mirë për reduktimin e ankthit kognitiv, ose shqetësuese. Megjithëse disa njerëz besojnë se nuk kanë kohë për të medituar, meditimi është aq i lehtë sa të zgjedhësh t’i mbyllësh sytë tani për 30 sekonda ose më gjatë. Akti i zgjedhjes për të akorduar burime të tjera të stresit është një hap aktiv për të trajnuar trurin tuaj për të mos u shqetësuar. Ata që kanë zotëruar artin e trajnimit të trurit për të ndaluar shqetësimin, rekomandojnë të vëzhgojnë mendime shqetësuese kur hyjnë në mendje dhe thjesht t’i shohin ato të kalojnë si retë në një ditë me erë.

Ushtrimi për të trajnuar trupin tuaj dhe për të ndaluar grindjen;

Shqetësimi është se si truri juaj mëson të mbijetojë ndaj shqetësimeve të jashtme.Pra stërvitja, nga ana tjetër, është e mirë kur trupi juaj ndjen simptomat e ankthit.

Nëse jeni mësuar të identifikoni momentet kur truri juaj është ngarkuar shumë dhe kur po përjetoni shumë stres, atëherë, shkoni për një shëtitje 5-10 minuta, jashtë nëse është e mundur.

Ndalni trurin së menduari dhe shkruani!
Një stërvitje e mirë për të ndaluar shqetësimin e trurit është të shkruani çdo natë mbi atë që ju mundon. Kështu, duke shkruar, ju lironi stresin dhe tensionin që po mbani brenda vetësm, për shqetësime të ndryshme që mund të keni. Duke vepruar kështu cdo natë, ju I jepni rast trurit tuaj që të pushojë dhe të mos ngarkohet më tepër se që duhet.

Te jesh i fortë mendërisht Hiqni dorë nga pasiguria

Kur keni sigurinë se nuk do të stërmundoheni nga një ditë veçanërisht e lodhshme filloni të ndiheni emotivisht dhe mendërisht të fortë. Nëse nuk keni besimin e mjaftueshëm, mund të ndiheni të anuluar kur dikush ju bën një koment negativ, apo të humbni interesin për një punë kur ajo fillon e vështirësohet. Ndërtoni forcën tuaj psikologjike duke punuar me vetëvlerësimin dhe shpejt do të kuptoni se keni fuqinë për të përballuar çfarëdolloj gjëje që ju pengon përgjatë rrugëtimit tuaj.

Ndërtimi i forces mendore
Mund të bëni ushtrimin e ndërtimit të forcës mendore duke vendosur objektiva kuptimplotë dhe punuar për t’i realizuar ato hap pas hapi. Të kaloni në një nivel më të lartë kërkon përkushtim, duhet që të punoni vazhdimisht mes mërzisë apo dhimbjes dhe duhet të duroni derisa t’ia dilni mbanë. Nuk është një punë e thjeshtë dhe, sa më shumë të ushtroheni, aq më mirë do t’i arrini objektivat tuaja.

Përqendrim mendor:

Filloni duke vlerësuar fokusin tuaj mendor

Para se të filloni të punoni drejt përmirësimit të përqendrimit tuaj mendor, ju mund të dëshironi të filloni duke vlerësuar se sa i fortë është fokusi juaj mendor në momentin aktual.

Përqendrimi juaj është i mirë nëse …
Ju e keni të lehtë të qëndroni vigjilent, Ju vendosni qëllime dhe i ndani detyrat në pjesë më të vogla, Ju bëni pushime të shkurtra, pastaj ktheheni në punë.

Nevojat për fokusin tuaj që të forcohet nëse…
Ju ëndërroni rregullisht, Ju nuk mund të akordoni shpërqendrimet, Ju humbni gjurmët e përparimit tuaj.

Nëse grupi i parë i deklaratave duket më shumë stili juaj, atëherë me siguri tashmë keni aftësi mjaft të mira të përqendrimit, por mund të jeni edhe më të fortë me një praktikë të vogël.

Nëse identifikoni më shumë me grupin e dytë të deklaratave, atëherë ndoshta do të duhet të punoni në fokusin tuaj mendor mjaft. Mund të zgjasë ca kohë, por praktikimi i disa zakoneve të mira dhe të qenit i ndërgjegjshëm për shpërqendrimin tuaj mund të ju ndihmojë.

Eliminimi i shpërqendrimeve

Mund të duket e qartë, njerëzit shpesh nënvlerësojnë se sa shumë shpërqendrime i pengojnë ata të përqëndrohen në detyrën në fjalë. Ndërhyrje të tilla mund të vijnë në formën e një radio që ndizet në sfond ose mbase një bashkëpuntor i bezdisshëm që bie vazhdimisht nga kabina juaj për të biseduar.

Burimi: http://www.ekonomiaonline.com/