Shëndetësi

Tre probleme shëndetësore që shfaqen në flokë

Gjendja e mirë ose e keqe e flokëve është se mu

Gjendja e mirë ose e keqe e flokëve është se mund të na japë disa të dhëna për shëndetin tonë.

Reklamo bizensin tuaj ketu

Për shembull, rënia e flokëve ose shfaqja e flokëve të rinj në një pikë të caktuar, mund të jetë një shenjë se diçka nuk shkon, prandaj duhet të konsultohemi me një specialist.

Tre problemet që mund të japin shenja në flokët tanë:

Mungesa e hekurit

Një rënie e dukshme e flokëve mund të jetë një shenjë e mungesës së hekurit ose që tiroidja juaj nuk funksionon mirë. Vegjetarianët dhe gratë me periudha të rënda mund të kenë më shumë rënie të flokëve.

Problemet hormonale

Rritja e papritur e gjatësisë ose humbjes së flokëve mund të jetë për shkak të androgjeneve, hormoneve të pranishme tek burrat dhe gratë, por në përmasa të ndryshme.

Sindroma e vezoreve policistike

Nëse ka hipertrikozë dhe shoqërohet me probleme në periudhën e gruas, ka mundësi që ajo të vuajë nga sindroma e vezoreve policistike