Kuriozitete

Testi me uthull qe zbulon nëse jeni të prekur nga virusi apo jo

Një nga shqetësimet më të mëdha në lidhje me përparimin e pandemisë së Koronavirusit është mundësia e infe. ksionit nga njerëzit që nuk kanë shenja dhe mund të transmetojnë virusin.

Si përgjigje e kësaj, ushtria amerikane e vendosur në Korenë e Jugut filloi të aplikonte një provë të thjeshtë që tregon për një nga efektet më pak të dukshme të Covid-19, raportojnë mediat e huaja.

Reklamo bizensin tuaj ketu

Pa e matur temperaturën ose pa e pyetur personin në lidhje me historinë e udhëtimit të anëtarëve të familjes ose gjendjen shëndetësore, personeli ushtarak nga Daegu në Korenë e Jugut po kryen “testin e uthullës”.

Në hyrje të kompleksit, rojet e sigurimit ndalojnë çdo vizitor dhe i ofrojnë atij një copë të pambukut të zhytur në uthull, raportojnë mediat e huaja.

Siç sqaruan në rrjetet e tyre sociale, “shenja kryesore për 30% të pacientëve me raste të buta është humbja e erës , sipas studimeve të fundit, dhe 66% e pacientëve Covid-19 vuajnë nga anosmia”.

Një zëdhënës për forcat amerikane të vendosur në Korenë e Jugut tha se procedura filloi të premten në pika të ndryshme të hyrjes. Mungesë e nuhatjes është një shenjë themeluar kohët e fundit. Mjekët zbuluan shumë raste të njerëzve që kishin vetëm këtë shenjë pa pasur ndonjë shenjë tjetër.

Virusi kur hyn në hundë, në vend që të sul. mojë mukozën si viruset e tjera, sulmon nervin nuhatës dhe bllokon molekulat e aromës. “Ekziston një lidhje e dukshme midis anosmisë dhe virusit”, tha presidenti i Këshillit Kombëtar Profesional të ENT, i cili është i vendosur në Paris.