Lajme

Testi i Ramës, rruga e bllokuar në Prishtinë shndërrohet në hapësirë loje e argëtimi

Një test për qarkohen njëkahore është në proces edhe këtë fundjavë në Prishtinë.

Shumë qytetarë të kryeqytetit e kanë kritikuar Komunën e Prishtinës për këto testime, për shkak të tollovive eventuale që kanë mundur të shkaktohen në trafik.

Megjithatë, ka qytetarë që e mirëpresin testin, e sidomos ata që janë pasionantë të hapësirave publike për lojëra e aktivitete rekreative.

Prishtinasi Shpend Lila, ka publikuar disa fotografi nga rruga “Xhorxh Bush”, që përshkon rreth katedrales “Nënë Tereza” në Prishtinë, e cila sot është bllokuar për qarkullimin e veturave.

Nga fotografitë, shihet se fëmijët dhe të rinjtë rrugën që zakonisht është e stërngarkuar nga veturat, sot është shndërruar në një hapësire loje e argëtimi.

Disa shihen duke luajtur basketboll, të tjerë ping-pong dhe disa të tjerë rrugën e shfrytëzojnë për çiklizëm. Po ashtu, në rrugë shihet edhe një DJ.

“Po m’pëlqen qikjo Prishtinë”, ka shkruar qytetari Lila në Facebook.