Teknologji

Të dhënat tuaja janë në rrezik: Largoni nga telefoni këto aplikacione

Google ka hequr 25 aplikacione malicioze Google

Google ka hequr 25 aplikacione malicioze Google Play pasi firma franceze e sigurimit kibernetik Evina zbuloi se ato përmbanin malëare të hackimit të Facebook. Kjo do të thotë se është koha edhe një herë të kontrolloni pajisjen tuaj Android për t’u siguruar që nuk keni instaluar marrëzisht (ose rastësisht) të një aplikacion të dyshimtë, shkruan LifeHacker, transmeton Insajderi.

Lista e aplikacioneve përfshin elektrik dore, pedometra, editorë fotografish dhe më shumë, por ato në thelb janë i njëjti aplikacion. Sigurisht, të gjithë kryejnë karakteristikat e tyre të ndryshme siç reklamohen, dhe ato duken të ndryshme në sipërfaqe, por të gjitha përmbajnë të njëjtin kod me qëllim të keq, të ndërtuar për të vjedhur informacionin tuaj të qasjes në Facebook.

Më poshtë është lista e aplikacioneve të hequra sipas raportit të Evina. /Insajderi.com