Opinione

Te Ali Ahmeti në Tetovë me maska të pandemisë

TE ALI AHMETI NË TETOVË ME MASKA TË PANDEMISË
Tash

TE ALI AHMETI NË TETOVË ME MASKA TË PANDEMISË
Tashmë dihet botërisht, se Udhëheqësi i popullit shqiptar Ali Ahmeti për çlirimin, lirinë dhe pavarësinë e Kosovës nga Serbia pushtuese, i kishte vënë të gjitha, kishte vënë gjithëçka të jetës së Tij!
Ali Ahmeti, në tërë jetën e Tij, që pa as më të voglin dyshim, është jetë e madhe dhe e jashtëzakonshme luftëtari shqiptar, luftën për lirinë, për çlirimin dhe për pavarësinë e Kosovës e ka pasur në plan të parë!
Prej vitit 1981, pra prej atëherë kur shpërtheu vullkani i atij viti të pashembullt historik për shqiptraët, që nga ajo kohë, roli i Abaz Gjukës, ishte jo vetëm rol vendimtar, por kontributi i Tij për Kosovën e çështjen shqiptare ka qenë vazhdimisht e gjithmonë në rritje, i gjithanshëm e katërciperisht progresiv, integrues!
Njëri nga bijtë më të mëdhenj të popullit, të Atdheut e të Kombit Ali Ahmeti, sikur edhe asnjë tjetër rast i vetem në histori, nga pjestarët e thjeshtë e deri te ata me merita të mëdha e kolosale, është i vetmi aktorë e faktorë prej personaliteti shqiptar që jo vetëm mori pjesë në themelimin e tri ushtrive çlrimtare në Kosovë, në Luginë të Preshevës dhe në Maqedoni, por në tërë këtë trekëndësh historik shqiptar në ish-jugosllavi, jo vetëm i themeloi por edhe i drejtoi e komandoi me TO!
Në luftën heroike e të armatosur çlirimtare të UÇK-së që komandoi në Maqedoni dhe me te arriturat e mëdha që realizoi pas luftës e deri te hyrja e Maqedonisë së Veriut në NATO, Ali Ahmeti u bë emblema e madhe e personalitetit kombëtar të padiskutueshëm dhe të pacenueshëm!
Është mëkat prej Zotit po edhe prej popullit, është mëkat ndaj Atdheut e është mëkat edhe ndaj Kombit, që Udhëheqësi i popullit shqiptar Ali Ahmeti të mos përkrahet e të mos mbështetet fuqishëm nga të gjithë shqiptarët në rrugën e Tij të shtrenjtë e të shenjtë kombëtare, atë të realizimit të ëndrrave shekullore të të parëve tanë, të Rilindasve e të qindra dhe mijëra patriotëve, që i kanë mbyllur sytë dhe kanë shkuar në atë botë me merakun se si do të jetë e ardhmja!
Ali Ahmeti tërë jeten e Tij, pa asnjë mëdyshje e pa asnjë kalkulim personal, e nxorri në ankand nacionl të çështjes shqiptare në përgjithësi, por edhe të Kosovës e viseve të saja në veçanti dhe tash jo vetëm qeverisë me suksese të mëdha e të arritura vendimtare në Maqedoninë e Veriut, por me fuqinë e madhe të personalitetit të Tij, është vënë në shërbim të stabilitetit në rajon dhe më gjerë!
Me aktivitet e me veprimtari politike atdhetare e kombëtare, Ali Ahmeti me largëpamësinë, trimërinë dhe sinqeritetin, është njëri prej pasardhësve më origjinal i të mëdhenjëve gjenial të Kombit shqiptar!
Popujt e kombet e mëdha, të lashta e me kulturë fundamentale njerëzore, personalitetet sikur Ali Ahmetin i kanë të rrallë, por edhe më të rrallë i kanë shqiptarët!
Orën shpirtërore e morale të Ali Ahmetit me atë të orës së Kombit shqiptar, nuk e ndal asgjë! Ali Ahmetin nuk e ndalë as pandemia, kjo e keqe e madhe që e kërcënon me vdekje çdo qenie njerëzore në botë!
Historia e popullit shqiptar, koha do ta dëshmojë, se do të identifikohet edhe me epokën e ndritur të Ali Ahmetit!
Ismet Sylejmani, Prishtinë, 10.09.2020!