Showbiz

Studimet tregojnë se Amber Heard ka ‘fytyrën më të bukur në botë’

Sipas shkencëtarëve, sa më afër të jetë një pe

Sipas shkencëtarëve, sa më afër të jetë një person me “seksionin e artë”, aq më i bukur konsiderohet ai.Shkencëtarët që kanë studiuar fytyrat e femrave të famshme, bazuar në teknikën e hartës (facial mapping), raportojnë se personi që konsiderohet më e bukura në botë është ai i Amber Heard.

Sipas hulumtimit të ekspertëve, aktorja e ‘Aquaman’ i korrespondon “seksionit të artë” me një përqindje prej 91,85%, duke lënë të dytën Kim Kardashian, e cila arrin në 91,39%.

Distancat mes syve, vetullave, hundës, buzëve, mjekrës, nofullës dhe forma e fytyrës së saj u analizuan në detaje dhe treguesit treguan se ajo ka fytyrën “perfekte”.

Kjo teknikë e veçantë e hartës së fytyrës i ka rrënjët në kohët e lashta, kur grekët zbuluan se “proporcioni” luan rolin e saj kudo në natyrë dhe kështu, ata menduan se ekziston padyshim një “formulë” që mund të gjykojë nëse një person është i bukur apo jo. Raporti i artë është kudo rreth nesh dhe mund të përdoret për të vlerësuar çdo gjë, nga një person në një ndërtesë.

Dr.De Silva , i cili drejton Qendrën për Kirurgjinë e Avancuar Estetike dhe Plastike në Londër, tha për DailyMail: Ne kemi dalë me një teknikë krejt të re të hartës kompjuterike që mund të kuptojë se si të bëjmë përmirësime delikate në formën e fytyrës tuaj. Me këtë teknologji inovative, ne kemi zgjidhur disa nga misteret e asaj që e bën dikë të bukur.

Siç shtoi ai, ai e aplikoi këtë teknikë për zonja të ndryshme të famshme dhe zbuloi se shumë prej tyre përshtaten me standardet e lashta greke të bukurisë.

E para në radhë ishte Amber Heard, siç u përmend më parë, e ndjekur nga Kim Kardashian, Kate Moss, Emily Ratakowski dhe në fund, Kendall Jenner.

Së fundi, Dr. De Silva përdori të njëjtën teknikë për të krijuar fytyrën “perfekte”, pra atë që i përgjigjet 100% raportit të artë, duke kompozuar karakteristikat e femrave të ndryshme të famshme.

Më konkretisht, ai përdori sytë e Scarlett Johansson, hundën dhe mjekrën e Amber Heard, vetullat e Kim Kardashian, ballin e Kate Moss, formën e fytyrës së Rihannës dhe buzët e Emily Ratajkowski.