Maqedoni

Spasovski: Mos të spekulojmë për ikjen e Spasovit

Ministri i Brendshëm Oliver Spasovski, duke u përgjigjur në pyetjeve të gazetarëve në lidhje me spekulimet se disa policisë janë të përfshirë në arratisjen e të dënuarit Igor Spasov , tha se ka spekulime të ndryshme dhe se policia nuk duhet t’i bazojë vendimet e tyre në spekulime.

Ai theksoi se dje Prokuroria Publike në Shtip hapi një hetim për të parë se kush është i përfshirë në këtë rast.

“Nëse ka përgjegjësi, në rast se dëshmohet se ka shkelje  ne do të veprojmë në parandalimin e të gjitha zhvillimeve të ngjashme. Sistemi duhet të fillojë të funksionojë nëse duam të kemi shtet të së drejtës, në të cilin do të besojnë qytetarët, jo vetëm një, por të gjitha institucionet duhet të punojnë së bashku për të përmbushur interesat e qytetarëve, tha Spasovski, i cili sot vizitoi stacionin e rinovuar të policisë në Vallandovë.

Ish pjesëtari i njësisë speciale Igor Spasov është dënuar me 14 vjet burg për vrasjen e Martin Neshkovskit, që ndodhi natën e festimit të VMRO-DPMNE-së pas fitores në zgjedhjet parlamentare.

Dënimin me burg e vuan nga viti 2011, ndërsa i kanë lejuar ndërprerjen e dënimit për shkak problemeve shëndetësore.

Ai duhej të paraqitet në Burgun e “Idrizovë” më 18 tetor. Spasov të hënën u kërkua në territorin e vendit, por pasi organet hetuese nuk e gjetën dhe nuk ka asnjë informacion për të./Alsat

Loading…