Maqedoni

Snopçe: Nuk mund t’i besojmë kësaj qeverie, Mijallkov del e hyn kur të dojë nga shteti

Deputeti
i
Aleancës
për
Shqiptarët,
Halil
Snop

Deputeti
i
Aleancës
për
Shqiptarët,
Halil
Snopçe
ka
komentuar
programin
qeverisës

mandatarit
Dimitar
Kovaçevski.


Advertisements

Nga
foltorja
e
Kuvendit,
Snopçe
i
propozon
Kovaçevskit


flasë
për
besimin

Qeveri,
pasi
siç
tha
ai,
kjo
është
ajo
çfarë
i
mungon
Qeverisë

re.

Mungesën
e
besimit,
siç
tha
Snopçe,
e
dëshmon
me
mbajtjen
e
ministrave
paraprake
edhe

Qeverinë
e
re,

cilët
dëshmuan
se
janë

paaftë
për

zgjidhur
problem
dhe
për

bartur
përgjegjësi.

Kështu
përmendi
ministrat
e
BDI-së
dhe
disa
nga
ministrat
e
LSDM-së,

cilët
siç
tha
ai,
e
thelluan
korrupsionin

vend
dhe
mosbesimin
ndaj
sistemit

gjyqësisë.

“Si
e
para,
ju
si
mandatar
duhet

flisni
për
besimin

Qeverinë.
Besimi

Qeverinë
shpërfaqet
nëse
propozoni
kuadro

besueshme.
Por
ju
çfarë
propozoni?
Ja,
për
shembull
ministrat
e
BDI-së,

cilët
kanë
qenë

qeverinë
paraprake,
vazhdojnë

jenë
ministra.
Kjo
tregon
se
ata
kanë
qenë

pagabueshëm,
kurse
nuk
kanë
asnjë
përgjegjësi
për
asnjë
skandal
korrupsioni.
Ofroni
ministra
si
zotëri
Spasovski,
zotëri
Mariçiqi,
zotëri
Nikollovski
dhe
ministra

tjerë

BDI-së

nuk
kanë
bartur
përgjegjësi
për
dështimin
e
tyre.
Ne
jemi
vendi
me
nivelin


lartë

korrupsionit

Evropë,
kurse
ministri

ishte
përgjegjës
për

luftuar
korrupsionin,
vazhdon

jetë
ministër

Qeverinë
tuaj.
Ne
dhamë
200
pasaporta
për
narko-kriminelët


shëtisin
lirshëm
duke
rrezikuar
zonën
Shengen.
Kishim
skandale

shumta:
(Sasho)Mijallkov
kur
dëshiron
hyn,
kur
dëshiron
del
nga
shteti,
ish
kryeministri
(Nikolla)
Gruevski
iku,
kurse
zotëri
Spasovski
vazhdon

jetë
ministër
i
Punëve

Brendshme.
Ne

gjithë
bashkërisht
themi
se
gjyqësori
nuk
funksionon,
se
Ligjet
nuk
zbatohen
dhe
se
kemi
pandëshkueshmëri

personave

janë

afërt
me
Latasin.
Këtë
e
tha
edhe
presidenti
para
vitit

ri,
ndërkaq
Mariçiqi
vazhdon

jetë
pjesë
e
Qeverisë.
Zotëri
mandatar,
kështu
nuk
fitohet
besimi”,
tha
mes
tjerash
Snopçe.