Sport

Siguria në stadiume, ekspertët e UEFA-s në Tiranë për vizitë inspektuese

Përgatitjet
për
finalen
e
madhe

UEFA
Europa

Përgatitjet
për
finalen
e
madhe

UEFA
Europa
Conference
League,

luhet

Tiranë

25
maj
2022,
kanë
sjellë

Tiranë
këto
ditë
një
grup
ekspertësh

UEFA-s,

janë
përgjegjës
për
çështjet
e
sigurisë.

përbërje

delegacionit
janë
ekspertët
e
UEFA-s
për
sigurinë,
Lukasz
Nalewaj
dhe
Stephen
Thomas
si
edhe
Adrian
Dinca,
Kryetar
i
Grupit

Ekspertëve

Sigurisë

Këshillin
e
Evropës.


Qëllimi
i
vizitës
disa
ditore
është
takimi
me
drejtuesit
e
disa
institucioneve
kyçe
për
rendin
dhe
sigurinë,
roli
i

cilave
do

jetë
themelor

organizimin
e
finales

majit

UEFA
Conference
League.
Ky
grup
ekspertët
do

organizojë

vazhdim
tre
nivele
trajnimesh
gjatë
kësaj
vizite
inspektuese.
Trajnimi
i
parë
është
për
steward-ët,
trajnimi
i
dytë
është
për
shërbimet
e
përbashkëta
ku
përfshihen
FSHF,
klubet,
stadiumi,
policia,
shërbimi
zjarrfikësve
dhe
shërbimi
mjekësor,
ndërsa
trajnimi
i
tretë
është
trajnimi
për
policinë
e
shtetit.

Pasi
ka
zhvilluar
takimet
me
drejtuesit
e
kompanisë

sigurisë,
delegacioni
ka
zhvilluar
ndërkohë
edhe
një
takim
me
drejtorin
e
Departamentit
për
Sigurinë
Publike
dhe
Policisë

Tiranës,
Rebani
Jaupi
dhe
Drejtori
i
Rendit
Publik,
Ylli
Vasili.

këtë
takim
është
biseduar
për
organizimin
e
trajnimeve
për
Policinë
e
Shtetit,

lidhje
me
ndeshjet
ndërkombëtare
dhe
masat
e
sigurisë
edhe
me
punonjësit
e
sigurisë
private.
Gjithashtu,
delegacioni
i
UEFA
do

ndjekë
nga
afër
edhe
ndeshjen
Tirana

Vllaznia,

do

luhet

shtunën
pasdite

stadiumin
“Air
Albania”,
për

vlerësuar
dhe
analizuar
masat
e
sigurisë
dhe
problemet
dhe
mangësitë

do

konstatohen.


bashkëpunim
me
drejtues

Policinë

Shtetit
do

shikohen
dhe
analizohen
me
shumë
kujdes
i
gjithë
procesi
i
aksesit

stadium,
hyrje-daljet
dhe
kontrollet

bëhen
për
tifozët.
Procesi
i
organizimit

finales

Conference
League
është
kompleks
dhe
siguria
është
një
ndër
pikat

themelore

mbarëvajtjes

këtij
eventi
madhor
për
futbollin
europian
dhe
atë
shqiptar.