Maqedoni

Selmani: Në Maqedoni nuk kemi probleme politike, kemi probleme juridike

[embedded content]

[embedded

– Advertisment –

Profesori universitar Bashkim Selmani në “Rruga drejt…” theksoi se në Maqedoni problemi juridik është tejet i theksua dhe se pamundëson që qytetarët të ndiejnë benefitet nga ligjet e miratuara. Ndërkohë që kreu i ASH-së, Sela sugjeroi Selmanin kjo çështje në Maqedoni nuk mund të zgjidhet pa pasur shtet të së drejtës, pa pasur zhvillim ekonomik dhe mobilizim shoqëror.

Ne nuk kemi probleme politike në Maqedoni, kemi probleme juridike. Ky është problemi. Problemi juridik është ai i cili që ne në çdo marrëveshje politike nuk mundemi që mbrojmë qytetarin, që qytetari ti ndjej ato ligje në mbrojtjen e tij. Ne kemi institucione nacionaliste që funksionojnë në mënyrë jashtëzakonisht ekstreme ndaj shërbimit shqiptar. Ja tani flitet për regjistrimin, tek serveri nuk kemi asnjë shqiptar në Komision, aty mashtrimet mund të ndodhin, nuk ka siguri se sa do të dalin”, tha Selmani.