Teknologji

Samsung prezanton Galaxy S21 me një dizajn të ri

Samsung ka prezantuar 3 telefona inteligjent të rinj. Kryesisht kamera dhe ekrani janë përmirësuar.

Me prezantimin e telefonave inteligjentë të rinj, Samsung ka filluar zyrtarisht vitin e telefonit celular 2021. Për shkak të coronavirusit, pajisjet e reja kryesore – Galaxy S21, Galaxy S21 + dhe Galaxy S21 Ultra – u prezantuan pak më herët dhe thjesht u bë një prezantim virtual këtë vit.

Ka risi sidomos në dizajn dhe gjithashtu në kamera. Përveç përmirësimeve në cilësinë e fotografisë, aplikacioni i kamerës tani ofron më shumë funksione për foto dhe video, transmeton Telegrafi.

Ka edhe përmirësime në cilësinë e ekraneve, sensorit të gjurmës së gishtit dhe performancës. Përveç kësaj, funksionimi i stilolapsit tani mbështetet – por vetëm në Galaxy S21 Ultra.

Dizajn i ri

Ajo që ju godet në shikim të parë është dizajni plotësisht i rinovuar. Ndërsa moduli i kamerës në pjesën e pasme të pajisjes ishte një pjesë e pavarur e pajisjes në paraardhësin e saj, telefonat inteligjentë Galaxy S21 kanë modulin e kamerës dhe kornizën e telefonit celular nga një burim i vetëm. Korniza metalike tani është e lidhur pa ndërprerje me modulin e kamerës, i cili gjithashtu është bërë prej metali.

Me Galaxy S6, Samsung prezantoi ekranet e rrumbullakosura anash në vitin 2015. Samsung tani më në fund dhe plotësisht i thotë lamtumirë kësaj. Në këtë kuptim, ekrani në pajisjet S21 përfundon drejtpërdrejt në buzë të pajisjes – pa një kurbë.