Shëndetësi

Rritet numri i të vdekurve nga coronavirusi në Itali

Shkalla e infeksioneve me COVID-19 po bie në Itali, por vdekjet janë rritur prej rreth 42% në shtatë ditët e fundit, tha Fondacioni Gimbe në monitorimin e tij të pavarur të enjten.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, në javën nga 11 në 17 nëntor, tha fondacioni mjekësor, Italia pa një ngadalësim të parë në rritjen e rasteve të COVID-19.

Reklamo bizensin tuaj ketu

Por thuhej se rritja e vdekjeve ishte “eksponenciale”, me 41.7%.

Siç shkruan ANSA, vdekjet u rritën nga 2,918 në javën e kaluar në 4,134 në monitorimin e fundit javor.

Gimbe tha se “kjo rritje është e destinuar të rritet në javët e ardhshme, sepse efekti i masave (kufizuese) së pari zvogëlon shkallën e ngjitjes, pastaj pranimet dhe rastet e kujdesit intensiv, dhe vetëm së fundmi vdekjet”.

Nga 11 deri më 17 nëntor, numri i rasteve të reja me COVID-19 ishte 242,609 – 24,4% më shumë se 235,634 javën e kaluar, tha fondacioni.

Kjo ishte me një rënie të lehtë, 2%, në numrin e testeve të marra, në 854,626 krahasuar me 872,026.

Ndërkohë që pranimet në pavijonet spitalore u rritën me 15.5% nga 28,633 në 33,074.

Po sipas të dhënave të njëjta, rastet e kujdesit intensiv ishin 3,612 në shtatë ditët e fundit, krahasuar me 2,971 në javën e kaluar, një fitim prej 21.6%.