Shqipëri

Rikthehet tema e Mini-Shengenit, Rama: Është projekt strategjik me Brukselin

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama gjatë Sami

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama gjatë Samitin të Krerëve të Ballkanit Perëndimor ka rikthyer temën e projektit të Mini-Shengenit.

Ai në një konferencë për medie me komisionarin për Zgjerim të Bashkimit Evropian, Oliver Varhelyi ka thënë se Shengeni rajonal mbetet projekt strategjik së bashku me BE-në.

“Projekti i atij që e quaj Shengen rajonal, dikush tjetër e quan Mini-Shengen, është një projekt strategjik me përfitime të jashtëzakonshme, ekonomike, sociale dhe në fund politike të rajonit tonë dhe më vjen mirë që sinergjia e këtij vizioni me BE-në është e plotë. Procesi i Berlinit është zanafilla dhe jemi në kushtet kur po e zotërojmë procesin dhe shpresoj që vetë procesi i Berlinit të kalojë plotësisht në duart e KE, nën udhëheqjen e presidentes së Komisionit me dëshirën e ambicien që takimi i 5 korrikut të jetë i fundit që bëhet në formatin e tanishëm dhe ai vitit të ardhshëm të bëhet në një format nën kujdesin e komisionit me praninë e vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe të BE-së. Kjo është një ambicie e jona dhe dëshirë që me komisionarin e ndajmë plotësisht”, tha Rama.