Kosovë

Rekomandohet që Kosova të ndjek hapat e Evropës, mos të ketë lehtësim të masave

Kryetar i Federatës Sindikale të Shëndetësisë, Blerim Syla në një intervistë për Ekonomia Online ka thënë se nuk mund të ketë mbyllje totale, por do të shkohet me lehtësim të masave.

Tutje, ai tha Kosova duhet t’i ndjekë hapat e Evropës në mënyrë që të mos bëjnë hapje të shpejtë.

Sipas tij, vaksina do të mbërrijë në Kosovë brenda tre muajve.

“Lajmi i mirë është që numri i të infektuarve është në mënyrë konstante dhe nuk besoj që do të mbyllemi. Dhe nuk besoj që do të lirohet më shumë”.

Besoj që do të shkohet me këtë situatë siç edhe jemi të mbyllemi nga ora shtatë. Është shumë e rrezikshme që të kërkohet të kemi një hapje të përgjithësime, por siç po e shihni e gjithë Evropa është ka mbyllet dhe infeksioni bartet prej atje këtu dhe anasjelltas”.

“Andaj konsiderojë që Kosova t’i ndjek hapat e Evropës në mënyrë që të mos bëjnë hapje të shpejtë me qëllim që këtë kohë të pandemisë ta zvogëlojmë sa më shumë të jetë e mundur me besimin e plotë me një optimizëm që vaksina brenda dy tre muajve do të mbërrijë edhe në Kosovë”, tha Syla.