Shëndetësi

Rama nga spitali infektiv premton rritje rroge për mjekët. Najada Çomo: Është e pabesushme, ëndërr që po kthehet realitet

Për 2 vite pandemi, spitali infektiv trajtoi p

Për 2 vite pandemi, spitali infektiv trajtoi pacientë të infektuar me Covid-19 dhe tashmë që sëmundja duket se është në zhdukje, ka nisur rikonstruksioni i ambienteve dhe punimet i ka inspektuar nga afër kryeministri Edi Rama.Për 2 vite pandemi, spitali infektiv trajtoi pacientë të infektuar me Covid-19 dhe tashmë që sëmundja duket se është në zhdukje, ka nisur rikonstruksioni i ambienteve dhe punimet i ka inspektuar nga afër kryeministri Edi Rama.

“Rëndësi ka që i kemi të mbyllura projektet. Duhet të shohim vetëm atë rrugën që ndan korpusin nga lagjia që të jetë i mbyllur megjithë sistemin e sigurisë dhe besoj që nuk do të ketë më gjëra të reja për të bërë, vetëm mirëmbajtje dhe rritje të kapaciteteve që nuk mbarojnë kurrë. Duhet ndërhyjmë edhe tek Fakulteti i Mjekësisë, megjithëse është gjë tjetër. Do rrisim dhe rrogat tani, me 1 korrik. Duam ta rrisim deri në 40% dhe e kemi planifikuar që ta bëjmë”, tha Rama.

Projekti parashikon një rinovim të ambienteve. Do të kemi 118 shtretër, do dyfishohen kapacitet e terapisë intensive. Do organizojmë urgjencën dhe në të gjithë strukturat e pavianëve planifikohet të kemi dhoma me presion negativ që është i rëndësishëm për të trajtuar pacientët.

Në fund të korrikut në përfundojmë. Kemi bërë një procedurë të prokurorimit duke garantuar standardet më të mira dhe duke zbatuar elementet e rëndësishëm në raport me kompanitë që duhet të punojnë sipas afateve të ngjeshura të kohës. Afati është 3 muaj, por për shkak të situatës së paparashikueshme mund të ketë një vonesë. Nuk është thjesht një make up, për të ndryshuar fytyrën e spitalit por është një rikompozim”, tha Manastirliu.