Shëndetësi

Qyteti kanadez pa asnjë rast me COVID-19

Rastet COVID-19 po rriten në shumë pjesë të Kanadasë, por një rajon – Nunavut, një territor verior – është një vend i rrallë në Amerikën e Veriut që mund të thotë se është pa coronavirus.

Marsin e kaluar, ndërsa kufijtë nëpër botë po mbylleshin shkaku i pandemisë globale, zyrtarët në Nunavut, vendosën që edhe ata të mos rrezikonin, raporton BBC.

Reklamo bizensin tuaj ketu

Ata sollën disa nga rregullat më të rrepta të udhëtimit në Kanada, duke ndaluar hyrjen e pothuajse të gjithë jorezidentëve, transmeton Telegrafi.

Banorët që kthehen në shtëpi nga jugu së pari do të duhet të kalojnë dy javë, në kurriz të qeverisë së Nunavut, në “qendra izolimi” – hotele në qytetet Winnipeg, Yellowknife, Ottawa ose Edmonton.

Rojet e sigurisë janë të vendosur në të gjithë hotelet dhe infermierët kontrollojnë shëndetin e atyre që izolojnë.

Deri më tani, pak më shumë se 7,000 nunavummiut kanë kaluar kohë në këto qendra si një ndalesë në kthimin e tyre në shtëpi gjersa qyteti ka rreth 39 mijë banorë.