Lajme

Portretet në Bulevard, Shoqata Anti-komuniste: Ndjehemi të fyer

Shoqata Anti-komuniste ka reaguar pas vendosjes

Shoqata Anti-komuniste ka reaguar pas vendosjes së portreteve të disa prej emrave të regjimit komunist, në Bulevardin Dëshmorët e Kombit.

Përmes një deklarate, Shoqata Anti-komunistre shprehet se ndjehen të fyer dhe të provokuar nga ky veprim i Bashkisë së Tiranës në 75-vjetorin e Çlirimit të vendit.

Deklarata e plotë

PROTESTË

Shoqata Antikomuniste e të Përndjekurve Politikë të Shqipërisë ndjehet e provokuar dhe e
fyer nga vendosja në bulevardin Dëshmorët e Kombit të portreteve të terroristëve komunistë
autorë të krimeve kundër njerëzimit dhe gjenocid nga Bashkia Tiranë në kuadër të përkujtimit
prej tyre të 75 vjetorit të pushtimit komunist të Shqipërisë.

Personat në fjalë po trajtohen nga shteti shqiptar si dëshmorë të atdheut ndërkohë që nuk
plotësojnë asnjë kusht të ligjit për të pasur statusin e dëshmorit dhe në shumë raste janë
autorë të vrasjeve të dëshmorëve të vërtetë të atdheut.

Ne të përndjekurit politikë antikomunistë të Shqipërisë e konsiderojmë këtë akt si një
përpjekje zyrtare të radhës të Bashkisë Tiranë dhe qeverisë shqiptare për restaurimin historik
të diktaturës komuniste dhe promovim publik të terrorizimit komunist në Shqipëri.

Në këto kushte ne i kërkojmë institucioneve të shtetit shqiptar të reagojnë në përmbushje të
ligjeve dhe detyrave të tyre kushtetuese për të ndaluar këtë rikthim pas të vendit jo vetëm
aspektin historik.

Nderimi i autorëve të krimeve komuniste nuk përben vetëm një fyerje për viktimat e tyre por
edhe një rrezik të kthimit në model të terrorizmit komunist që mund të sjellë pasoja shumë
negative për të tashmen dhe të ardhmen e kombit dhe popullin tonë.

Akte të tilla politike janë të pa pranueshme për një vend anëtar i NATO dhe aspirant për
anëtar i BE dhe është prova e shpjegimi më i artë për bllokimin dhe regresin që po përjetojmë
në përpjekjet tona për integrim euroatlantik.

Një vend që nderon terrorin komunist dhe autorët e krimeve kundër njerizimit dhe gjenocidit
nuk mund të jetë pjesë e familjes euroatlantike dhe kjo është arsyeja kryesore pse avancimi
në rrugën drejt anëtarësimi në BE i Shqipërisë refuzohet nga vendet anëtarë të saj.

Shqipëria ka ratifikuar konventat ndërkombëtare që dënojnë krimet e komunizmit por ky akt
dhe të tjera përbejnë shkelje të hapura të tyre.

Ne i bëjmë thirrje qeverisë shqiptare dhe Bashkisë Tiranë të ndalojë me një herë promovimin
dhe nderimin e terrorizimit komunist dhe autorëve të krimeve kundër njerizimit dhe gjenocid.

I kërkojmë opozitës, veçanërisht PDSH të reagojë me forcën dhe përgjegjësinë e duhur ndaj
akteve të tilla të qeverise në se ende vazhdon të pretendojë se është një force politike
antikomuniste siç është deklaruar edhe qëllimi i formimit dhe ekzistencës politike të saj.

Ne i bëjmë thirrje përfaqësive diplomatike perëndimore ambasadave të USA, BE, OSBE dhe
vendeve të tjera demokratike në Shqipëri të informojnë qeveritë e tyre për atë që po ndodh këtu me restaurimin e komunizmit si dhe të ndërhyjnë pranë shtetit shqiptar për të ndaluar
promovimin e terrorizmit komunist.

I kërkojmë opinionit publik, mediave dhe shoqërisë civile të reagoje ndaj këtij akti të
rikthimit në kohën e diktaturës komunistë në Shqipëri.

Ne i bëjmë thirrje të përndjekurve politike antikomunistë dhe antikomunisteve e demokratëve
të tjerë shqiptarë të perceptojnë qartë rrezikun që u kanoset atyre dhe familjeve të tyre nga
këto akte të rikthimit në komunizëm e të reagojnë me forcë e kurajë ndaj tyre me të gjitha
mjetet dhe mënyrat demokratike në dispozicion.

Ne i sigurojmë shqiptarët se beteja jonë historike me terrorizmin komunist do të vazhdojë pa
ndërprerje deri sa vendi, populli e kombi ynë të kthehet në normalitetin e një vendi
demokratik perëndimor siç kanë aspiruar e janë sakrifikuar brezat e martirëve tanë të lirisë
dhe demokracisë.

Kryetari
Nebil Çika


Etiketa: , ,