Kult

Plani i masave që do të merren në Britaninë e Madhe ndaj Covid-19, tre nivele kufizimesh

Një plan i ri me tre nivele po planifikohet nga

Një plan i ri me tre nivele po planifikohet nga qeveria angleze për t’u përballur me situatën e pandemisë në Britaninë e Madhe. Sistemi i ri i masave pritet të jetë më i ashpër dhe do të përmbajë shumë kufizime.

Reklamo bizensin tuaj ketu

I quajtur “Korniza Sociale e Distancimit për Covid-19” sistemi i masat do të përfshijë mbylljen e klubeve të natës, mbylljen e bzneseve në kohë të lirë, ndalimin e kontakteve me personat e jashtëm, ndalimin e sporteve të organizuara jo profesionale, ndalimin e aktiviteteve të organizuara. Ndërkohë që vendet e adhurimit dhe shkollat do të vazhdojnë të qendojnë të hapura.

Niveli i parë i masave konsiderohet aktuali ku në të përfshihen mbajtja e maskës, kufizimin në 15 deri në 30 persona për dasma ose vdekje. Niveli i dytë do të vihet në fuqi në zonat gjografike ku ka pasur rritje të të infektuarëve dhe do të përfshijë ndalimin e kontakteve me persona jashtë familjes si edhe mbylljen e bizneseve në kohë të lirë. Ndërsa niveli i tretë i masave do të vendoset nëse do të ketë rritje të të infektuarëve në shkallë vendi.