Opinione

Paralajmërimet e protestave kundër Gjykatës Speciale, goditje për Kosovën

Ndonese, formimi i gjykates se posaqme per teg

Ndonese, formimi i gjykates se posaqme per te
gjykuar veprat e ndodhura 1998-2000, me te drejte ishte kundershtuar nga nje pjes
e deputetve te asaj kohe, por edhe nga disa subjekte politike e natyrshisht
edhe nga shumica e qytetarve, sepse ishte nje goditje e sistemit te drejtesis
vendore pasi qe ne rrafshin nderkombtar, lene te kuptohet se, shteti jone nuk
eshte ne gjendje te gjykoj veprat te parapara me Kapitullin qe sanksion  veprat e ndodhura gjat dhe nje cvit pas
luftes, kohe kjo e cila ka per qellim gjykimin e veprave te ndodhura nje vit
pas perfundimit te armiqsive.

Sidoqofte, vete krahu i luftes te udhehequra
aso kohe nga z – Hashim Thaqi, e natyrisht nen presionin e Madh nderkombtar, ka
arritur te bind shumicen ethjshte te ligjvensve qe te njejtit te aprovojn
ligjin per gjyakten e posaqme dhe ne meyre te detajuar te sigurij bazen ligjore
per funksionimin e saj.

Tani, deklaratat  per parapajmerim te protestave me mudndesi te
eskalimit te tyre, konsideroj qe jo vetem qe nuk i sherben te ftuarve nga kjo
gjykat, por e GODET direkt organin me te lart ligjvens – kuvendin e Kosoves.
Sepse, tek ne kemi nje sistem te demokracise perfaqsuese, populli i realizon
qellimet permes perfaqsuesve te tyere, dhe qdo tendenc per  te nxjerr popullin ne rruge mund te kete
qfaredo qellimi tjeter por asnjeher te mbroj te drejtat e te ftuarve nga kjo
gjykate.

Deri me tani, kemi fetem disa ftesa, intervista
dhe asgje tjeter, por nui duhet te harrojm se, dergimi i ftesave, intervistimi
i te dyshuarve, deshmitarve te demtuarve, ngritja e akteve akuzuese, e deri te
nxjertja e Aktgjykimeve meritore, eshte ne perputhje te plote me mandatin e
kesaj gjykate, andaj shtrohet pyetja: qka mund te kekrohet me ane te
protestave.cili eshte qellimi qe populli jone i shumvuajtur te nxirret ne
rruge.

Burimi: http://www.ekonomiaonline.com/