Maqedoni

Nuk kalon në Kuvend interpelanca për Spasosvksin

Me 11 vota “pro”, 60 “kundër” dhe asnjë abs

Me 11 vota “pro”, 60 “kundër” dhe asnjë abstenim, nuk ka kaluar në Kuvend interpelanca për Ministrinë e Brendshëm, Oliver Spasovski, e kërkuar nga partitë opozitare shqiptare Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa. Ndërsa opozita maqedonase VMRO-DPMNE ka braktisur sallën e Kuvendit në momentin e votimit të kësaj kërkese. Arsyeja e interpelancës e kërkuar nga opozita shqiptare ka qenë arratisja e Sasho Mijallkovit. Por, ministri Spasovski, duke u mbrojtur në sallë, ka deklaruar se interpelanca e iniciuar nga ASH-AAA është e çuditshme, pasi ajo pason pas një aksioni të suksesshëm të MPB-së, e jo pas dështimeve të saj. Seancën e lëshoi VMRO-DPMNE, për arsye se deputetëve të saj nuk u ishte dhënë mundësia për të marrë fjalën. Në Kundërpërgjigje, kryeparlamentari Xhaferi deklaroi se VMRO-DPMNE listën për fjalime e dorëzoi pas përfundimit të afatit.

– Advertisements –