Kult

Një vepër potenciale nga Banksy është paraqitur në murin e një ish-burgu

Një vepër arti që përmban shenjat dalluese të

Një vepër arti që përmban shenjat dalluese të artistit Banksy është shfaqur në anë të Reading Prison gjatë natës.

Fotoja tregon një të burgosur, ndoshta i ngjan të burgosurit të famshëm Oscar Wilde, duke ikur në një litar të bërë nga çarçafë të lidhur me një makinë shkrimi.

Aktivistët kanë luftuar për të parë ish-burgun të kthyer në një qendër arti në vend që të shitet për strehim.

“Artisti gueril” nuk e ka pohuar se është autori, por një ekspert tha se “duket se ishte një Banksy i ri”.

Burgu strehoi në Oscar Ëilde midis 1895 dhe 1897 dhe u përjetësua nga poema e tij Ballad of Reading Gaol gjatë qëndrimit të tij, e cila reflektonte në brutalitetin e sistemit penal Victorian.

Oscar Wilde u dënua pasi u zbulua lidhja e tij romantike me Lord Alfred Douglas./ KultPlus.com

The post Një vepër potenciale nga Banksy është paraqitur në murin e një ish-burgu appeared first on KultPlus.