Lajme

Një autobuz me punëtorë kosovarë shndërrohet në ‘bombë’ për Austrinë

Një autobus me 34 punëtorë kosovarë të pakualif

Një autobus me 34 punëtorë kosovarë të pakualifikuar është shndërruar në një ‘bombë’ për shtetin austriak, pasi 18 prej tyre kanë rezultuar pozitiv me Covid-19.

Sipas Krone.at, punonjësit kosovarë e kanë shpërndarë virusin në pesë distrikte të Autrisë së Sipërme – konkretisht në 7 kompani dhe 5 shkolla.

Raportohet se momentalisht ndodhen 4 punonjës kosovarë në qytetin Eferding, 3 në Grieskirschen, 7 në Ried, 3 në Linz dhe 1 në Linz-Land.

Autobusi nga Kosova ka mbërritur në Austri më datë 3 Prill, dhe mendohet se përgjatë 11 ditëve punonjësit kanë arritur ta shpërndajnë virusin në mënyrë masive.

Gjatë vitit të fundit, Austria ka patur problem të tillë edhe me autobusët që sjellin punëtorë nga Rumania.

9


Etiketa: , ,