Lajme

Nga shoqëria civile thonë se Kastrati paraqet pengesë për gratë dhe vajzat që studiojnë në UP

Universiteti i Prishtinës e ka dërguar në Këshill të Etikës rastin e profesorit dhe deputetit të PDK-së Ardian Kastratit, për gjuhën denigruese që ai përdori tërthorazi ndaj presidentes Vjosa Osmani.

Zëri nuk iu dëgjua në Kuvendin e Kosovës.

Kjo pasi që edhe deputeti Ardian Kastrati, njëjtë si deputetët e tjerë të Partisë Demokratike të Kosovës, vendosi të mos qëndrojë në Kuvend ditën e votimit të presidentes.

Por Kastrati bëri bujë me një status që postoi në rrjetin social Facebook, të njëjtën kohë kur Vjosa Osmani u votua si presidente.

E ky postim i Kastratit, i cili është edhe pjesë e stafit akademik të Fakultetit Filozofik në UP, bëri që qytetarët të kërkojnë suspendimin e tij nga pozita që mban si profesor asistent.

Veç peticioneve, qytetarë u mbledhën edhe para Rektoratit ku protestuan.

E për gjuhën denigruese që Kastrati përdori tërthorazi ndaj presidentes Vjosa Osmani, rasti i tij do të trajtohet në Këshill të Etikës.

Kështu kanë njoftuar gjatë së enjtes nga Universiteti i Prishtinës.

E një veprim të tillë, po e vlerëson aktivistja Liridona Sijarina, e cila thotë që e gjithë kjo ngjarje duhet të përfundojë me suspendimin e Kastratit.

Madje ajo thotë se duhet të rregullohet edhe rregullorja kundër ngacmimeve seksuale në Universitetin e Prishtinës.

Ndërsa Kastrati nuk ka dashur të prononcohet për vendimin e Universitetit të Prishtinës, për ta dërguar rastin në Këshill të Etikës.