Shëndetësi

Nëse keni sy të fryrë, ju vuani nga kjo sëmundje

Sytë tuaj tregojnë informacione të rëndësishme nëse vuani nga ndonjë sëmundje e caktuar.

Rënia e vetullave

Kjo dukuri ndodh për disa arsye, e njëra prej tyre është tregues i sëmundjeve që lidhen me tiroidet.

Një pikë e bardhë “verbërie”

Në qoftë se shihni një pikë të bardhë në rastet kur në të vërtetë nuk gjendet përpara syve tuaj, tregon se keni migrenë dhe për një kohë të shkurtër mund të shoqërohet me dhimbje koke.

Sy të fryrë

Nëse keni fjetur mjaftueshëm dhe përsëri ndiheni të lodhur, dhe sytë tuaj duken të fryrë, ju mund të vuani nga hyperthyroidismi, sëmundje kjo që lidhet me tiroidet.

Shikimi i paqartë dhe humbja e vizionit mund të jetë gjithashtu tregues i sëmundjes së diabetit të tipit2. Kjo gjendje ndikon në sistemin e qarkullimit të gjaku të syrit.

Nëse ju përjetoni vizione të dyfishta mund të jetë shenjë e një sulmi në tru.