Maqedoni

Ndotja e ajrit, Filipçe kërkon alarm të shpejtë

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe edhe njëherë deklaroi se pagat e administratorëve të punësuar në sektorin e Shëndetësisë do të pësojnë rritje atëherë kur do të rriten pagat e gjithë administarëts shtetërore. Filipçe përsëriti se tani për tani administrata e shëndetësisë nuk mund të ndahet, prandaj dhe duhet të pritet deri atëherë kur të ketë marrëveshje me ministrinë e Administratës për rritjen e pagave të të gjithë administratorëve në vend.

Nuk mundemi administratën tonë ta ndajmë nga pjesa tjetër e administratës që ndodhet nëpër sektoret e tjera. Në shumë raste të takimeve tona, treguam se pavarësisht asaj që deshëm të arrijmë, do të thotë ndryshimeve të mundshme ligjore që administrata jonë të ndahet nga administrata tjetër me qëllim që në të ardhshmen të kemi hapësirë ta bëjmë këtë gjë, pavarësisht, tani varemi nga fondet e parapara për rritjen e pagave dhe për administratën e mbetur me qëllim që të jemi korrekt – tha Venko Filipçe, Ministër i Shëndetësisë.

Alsat

Loading…