Kuriozitete

Misteri i “princeshës” së Pablo Eskobarit, si duket sot vajza e kapos

Juana Manuela Marroquin ishte vetëm 10 vjeç kur policia i mori jetën babain e saj Pablo Eskobar. Për vajzën e Eskobarit dihet shumë pak.

22 vjet pasi ndërroi jetë i ati është bërë publike vetëm një foto se si duket “princesha” e kapos. Kur agjentët ekzekutuan liderin e kartelit të Medelinit, vajza u largua nga vendi së bashku me të ëmën dhe vëllain.

Ata ndryshuan identitet. Familja e Eskobarit emigroi drej Argjentinës. E vetmja foto e saj, se si duket në moshën 32 vjeçare , është ajo ku ka dalë pranë vëllait dhe të ëmës.

E përkëdhelura e kapos më të fuqishëm në historinë e narkotrafikut, ka preferuar të mbajë një profil të ulët, madje nuk ka dhënë asnjëherë asnjë intervistë.

Për vajzën e Eskobarit është shkruar një libër nga autori José Alejandro Castaño, me titullin: Mbylli sytë , priceshë” (Cierra los ojos, princesa).

Kjo ishte shprehja që i thoshte gjithmonë i ati. Thuhet se vajza e kapos jeton e fshehur dhe vuan nga depresioni. Që prej vitit 1993 nuk kishte asnjë sinjal prej saj. Pas publikimit të fotos me familjen, vajza ka humbur sërish gjurmët.