Showbiz

Kush jua shkakton rrudhat dhe si mund të mbroheni?

Rrudhat shkaktohen nga një kombinim faktorësh,

Rrudhat shkaktohen nga një kombinim faktorësh, disa prej të cilëve mund t’i kontrolloni:

Ekspozimi ndaj dritës ultravjollcë (UV). Rrezatimi ultravjollcë, i cili shpejton proçesin e plakjes natyrore, është shkaku kryesor i rrudhosjes së hershme. Ekspozimi ndaj dritës UV prish indin lidhës të lëkurës tuaj – fibrat e kolagjenit dhe elastinës, të cilat shtrihen në shtresën më të thellë të lëkurës (dermis).
Pa indin lidhës dhe pa kolagjen, në lëkurë ndodh inflamacioni kronik që sipas shkencës moderne është shkaktari kryesor i rrudhave të parakohshme. Inflamacioni gjithashtu mund të krijojë dhe problematika të tjera të lëkurës siç janë njollat dhe toni i çrregullt i lëkurës.

Plakja. Ndërsa plakeni, lëkura juaj natyrshëm bëhet më pak elastike dhe më e brishtë. Prodhimi i zvogëluar i vajrave natyral than lëkurën tuaj dhe e bën atë të shfaqet më e rrudhur.
Yndyra në shtresat më të thella të lëkurës tuaj zvogëlohet. Kjo shkakton lëkurë të lirshme dhe të varur.

Pirja e duhanit. Pirja e duhanit mund të përshpejtojë proçesin normal të plakjes së lëkurës tuaj, duke kontribuar në rrudhat.

Lëvizjet dhe mimikat e  fytyrës. Të tilla si buzëqeshje apo picerimi i syve,  çojnë në vija të holla dhe rrudha. Sa herë që përdorni një muskul të fytyrës, një “kanal” formohet nën sipërfaqen e lëkurës. Dhe ndërsa plaket lëkura, ajo humbet fleksibilitetin e saj dhe nuk është më në gjendje të rikthehet përsëri në vend. Këto kanale pastaj bëhen tipare të përhershme në fytyrën tuaj.

Si mund të mbroheni nga këto faktorë dhe të fitoni një lëkurë më të re

Perdorni serum anti-age. Zgjidhni me kujdes nje serum kundër rrudhave i cili do të mund tju ndihmojë në largimin e rrudhave aktuale. Duhet të keni parasysh që produkti të ndihmoje në eleminimin e shkaktarëve që janë përmendur më sipër. Teknologjia hyalo-molecular do ju vinte në ndihmë, produktet që kanë këtë teknologji (siç eshte serumi anit-age Iuvenis) ndihmojnë  në një reduktim të shpejtë të rrudhave aktuale.

Mbroni lëkurën tuaj nga dielli. Kufizoni kohën që kaloni në diell, veçanërisht mesditën, dhe mbani gjithmonë veshje mbrojtëse, të tilla si kapele me strehë të gjerë dhe syze dielli. Gjithashtu, përdorimi i serumit Iuvenis me vitaminë C dhe mbrojtes së dielli të integruar.

Hidratoni lekurën. Hidratuesat mbajnë lëkurën tonë të lagësht dhe të freskët, Kjo gjë ndihmon lëkurën të jetë më e shëndetshme por gjithashtu  maskon rrudhat e imta. Serumi Iuvens me acid hyaluronic është një hidratues ideal.

Reduktoni pirjen e duhanit. Edhe nëse keni pirë duhan me vite ose pini shumë duhan, ende mund të përmirësoni tonin dhe strukturën tuaj të lëkurës dhe të parandaloni rrudhat duke lënë duhanin.

Hani një dietë të shëndetshme. Ekzistojnë disa prova që vitamina të caktuara në dietën tuaj ndihmojnë në mbrojtjen e lëkurës tuaj. Më shumë studime janë të nevojshme për rolin e të ushqyerit, por është mirë të hani shumë fruta dhe perime.

Teksti nga Mjekësia.org