Bota

Kosovari tenton të hyjë në Gjermani me pasaportë false, dënohet me 900 euro dhe kthehet mbrapa

Një person nga Kosova donte të hynte në Gjermani me pasaportë të falsifikuar prandaj u detyrua nga policia që të kthehej nga kishte ardhur.

Të martën e kaluar, Policia Federale e Gjermanisë ka ndalur dy persona në afërsi të lokalitetit Breitenau dy pesona që po vinin nga Republika Çeke me një Audi me regjistrim gjerman.

Shoferi, shtetas i Serbisë (47 vjeç) u tregoi policëve gjatë inspektimit një pasaportë franceze dhe një pasaportë serbe, shkruan sz.de.

Ndërsa shoferi i tij (38 vjeç) deshi të identifikohej me një pasaportë kroate, transmeton albinfo.ch. Pas kontrollit të këtij dokumenti, lindi dyshimi për falsifikim total, raporton policia federale.

Shërbimet e urgjencës më pas gjetën në bagazhet e tij një letërnjoftim kosovar që ishte në emrin e tij. Kjo çoi në dyshimin e falsifikimit dhe hyrjes së paautorizuar në territorin federal.

Si rezultat, ndaj shoferit u ngrit kallëzimi penal nën dyshimin për ndihmë dhe mbështetje të hyrjes së paautorizuar. Më tutje ai u detyrua të kthehej në Republikën Çeke, prej nga kishte provuar të hynte në Gjermani.

Personi që ishte me të në veturë, kishte një takim të mërkurën në Gjykatën e Rrethit, Pirna. Me sugjerim të Policisë Federale, Prokuroria Publike në Pirna praktikoi një procedurë të përshpejtuar. Kështu, 38-vjeçari u dënua me burgim me kusht prej 90 ditësh.

Gjyqësori gjithashtu ka vendosur një gjobë prej 900 eurosh për personin e dënuar. Kjo u pasua me kthimin e tij të detyruar në Republikën Çeke.