Kuriozitete

Kjo është arsyeja pse gjatë propozimit për martesë, burri ulet në gjunjë

Për shumë njerëz, propozimet supozohet se janë lloji i romancës që kanë përjetuar vetëm më parë gjatë leximit të përrallave.

Dashuria e jetës suaj zbret në një gju, duke ju bërë të shtyheni në një lloj universi alternative ku jeni të rrethuar nga petale trëndafili, qirinj me dritë të zbehtë, balona në formë zemre dhe ndjenja të lumtura dhe të ngrohta.

Por nëse mendoni për këtë, është në të vërtetë një zakon i çuditshëm; zbritja në një gju. Ne e kuptojmë se është traditë – por nëse me të vërtetë mendoni për të,pse duhet të ulesh në një gju? Përveç faktit që i vë ata në lartësinë afërsisht të duhur për të arritur qëllimisht në dorën tuaj të unazës, padyshim.

Ja nga lindi tradita – ajo, daton në ditët e kalorësisë dhe miqësisë formale (d.m.th. mesjeta dhe më gjerë)”. Prandaj, këtu është arsyeja pse burrat tradicionalisht ulen në një gju për t’u propozuar grave.

“Kalorësit uleshin në një gju përpara mbretit së tyre, si një shenjë respekti, bindjeje dhe besnikërie. Ishte gjithashtu një dukuri e zakonshme në ceremonitë fetare, dhe në ato ditë martesa dhe feja ishin të lidhura thelbësisht.

“Kështu që kur një zotëri i sjellshëm i propozonte zonjës së tij, duke u zotuar për besnikërinë e saj ndaj saj dhe duke shpallur dashurinë e tij të pafundme për të, ulja në një gju ishte gjëja natyrale për të bërë.”