Kosovë

Janjic vajton dy kokat e Kishës Ortodokse Serbe: Të dy jetuan për Kosovën

Kryepeshkopi i Manastirit të Decanit, Sava Janjic, ka komentuar vdekjen e dy kokave të Kishës Serbe të Kosovës duke thënë se ata jetuan për Kosovën, një shtet që ndodhet jashtë Serbisë por që Janjic gabimisht e lidh me Serbinë dhe mitin serb.

“Kisha Ortodokse Serbe ka humbur dy shtylla shpirtërore në vetëm disa ditë, Metropoliti i bekuar Amfilohije dhe Patriarku Irinej, ndërsa në të njëjtën kohë mori dy përfaqësues të lutjes me zell përpara fronit të Zotit”, shkruan ai.

Reklamo bizensin tuaj ketu

Në kohëra plot tundime, me përpjekjen dhe përkushtimin e tyre ata shënuan një epokë të historisë së Kishës sonë të Shën Savës, punuan shumë për të ruajtur unitetin e Kishës sonë të Përzier dhe Ortodokse nga përçarja, duke përballuar me guxim të gjitha sfidat. Të dy hierarkët, me dhuratat e tyre të jashtëzakonshme, ata do të mbeten të kujtuar në lutjet dhe historinë e popullit tonë, por edhe në të gjithë botën ortodokse në të cilën ata gëzonin një respekt të madh. Të dy ata jetuan veçanërisht për Kosovën dhe Metohinë dhe luftuan për mbijetesën e popullit tonë dhe shenjtërores, duke mbajtur zotimin e Shën Lazarevit, duke ndjekur plejat e shenjtorëve të mëdhenj dhe rrëfyes të Kishës sonë. Mbingarkesa dhe mençuria e tyre shpirtërore janë një shenjë frymëzimi për të gjithë ne. Përkujtim i përjetshëm për ju, baballarë të bekuar!”, shtoi ai.