Shëndetësi

Ja çfarë duhet të dini para se të filloni të mbani dietë

Të ushqyerit është thjesht matematikë, nuk jeni

Të ushqyerit është thjesht matematikë, nuk jeni dakord? Pasi të zvogëloni sasinë e vakteve, kaloritë që merrni zvogëlohen dhe e gjithë kjo rezulton në humbjen e peshës. A nuk është kështu?

Sidoqoftë, ndonjëherë, pa e kuptuar as vetë, faktorë të ndryshëm, siç është mjedisi, mund të ndikojnë në dietën tonë. Këtu janë gjithçka që duhet të dini para se të filloni të bëni dietë.

Vullneti luan një rol shumë të madh

Një fillim i shkëlqyeshëm është jashtëzakonisht i rëndësishëm. Zakonisht natyrisht kur të gjithë fillojmë një dietë e kemi mjaft vullnet, por gjatë procesit dhe për shkak të lodhjes braktiset. Kështu që sigurohuni që në çantën tuaj të keni ‘snack’ të vogla si pemë, shufra drithërash, arra etj. Nëse keni një mungesë gluteni, ajo që do të konsumoni nuk do të jetë e pasur me kalori.

Mjedisi mund të bëjë një ndryshim

Nëse doni që dieta juaj të kurorëzohet me sukses, organizohuni! Eliminoni tundimet nga shtëpia dhe lehtësoni procesin e humbjes së peshës. Gjithashtu kujdesuni:

Mos hani në tryezën tuaj të kuzhinës. Shërbejeni ushqimin në pjatën tuaj dhe ngrihuni për të ngrënë jashtë në tarracë ose afër natyrës. Në këtë mënyrë ka shumë të ngjarë të mos rimbushni pjatën tuaj dhe do të konsumoni 20% më pak ushqim.

Përdorni frutat. Fjalë për fjalë. Keni një frutë me fruta në frigoriferin tuaj si mollë, banane, dardha, shalqi, luleshtrydhe etj. që do t’ju japë energji dhe vitamina.

Transferoni ushqimet jo aq të shëndetshme në një dollap tjetër (të cilin nuk i hapni shpesh) sepse pamja është një këshilltar i keq. Kështu që sa më pak t’i shihni aq më pak do t’i dëshironi.

Ka të bëjë me gjendjen shpirtërore

Për mirë apo për keq, psikologjia ndikon në gjithçka. Pra, nëse jeni të pakënaqur ose të mërzitur me diçka, kjo mund t’ju çojë të konsumoni 9% më shumë ose më pak ushqim ushqyes. Kështu që përpiquni të mendoni çdo ditë për arsye pse duhet të jeni të lumtur me jetën tuaj.

Ju mund të bëni shumë në një kohë të shkurtër

Ju nuk keni nevojë të filloni me “të gjitha ose asgjë”. Kujtojini vetes sesa të rëndësishme janë zgjedhjet e shëndetshme. Nga ana tjetër, nëse nuk keni vetëbesim dhe keni vërejtur që në kohë stresi ose mërzieje të madhe bien me ushqim, kërkoni këshillën e një dietologu.

Një ditar diete është i domosdoshëm

Ne nuk po themi të numëroni çdo kalori që hyn në gojën tuaj. Thjesht përpiquni të regjistroni se çfarë hani, në cilën orë e hani në mënyrë që të jeni të vetëdijshëm për dietën tuaj dhe të dini se për cilat ushqime trupi juaj përgjigjet më mirë.