Bota

Ish presidenti i Koresë së Jugut dënohet me 17 vite burg për korrupsion

Former South Korean president Lee Myung-bak (L) is helped by a prison official as he arrives at a court to attend his trial in Seoul on September 6, 2018. Prosecutors demanded 20 years in prison for former South Korean president Lee Myung-bak for corruption, the last of the country's four living ex-leaders to be embroiled in a criminal inquiry. / AFP PHOTO / Jung Yeon-je

Gjykata e Lartë e Koresë së Jugut konfirmoi sot dënimin me 17 vite burg, për ish-presidentin Lee Myung-bak, i shpallur fajtor për korrupsion dhe përvetësim dhe i kërkoi të paguajë një shumë prej 11,45 milionë dollarësh.

Lee, 78 vjeç, ish-president i Republikës nga 2008 në 2013, ka mohuar çdo akuzë.

Reklamo bizensin tuaj ketu

Gjykata e Lartë sqaroi se ”nuk kemi zbuluar asnjë vlerësim të pasaktë në aktgjykimin e kontestuar”, në lidhje me faktet që çuan në dënimin për korrupsion dhe për shpërdorim të pushtetit.|

Lee është presidenti i katërt i Koresë së Jugut që dënohet me burg në kohën e mbarimit të mandatit. Pas gjykimit në shkurt, Lee u la i lirë me kusht, në pritje të përgjigjes nga Gjykata e Lartë.

Former South Korean president Lee Myung-bak (L) is helped by a prison official as he arrives at a court to attend his trial in Seoul on September 6, 2018. Prosecutors demanded 20 years in prison for former South Korean president Lee Myung-bak for corruption, the last of the country’s four living ex-leaders to be embroiled in a criminal inquiry. / AFP PHOTO / Jung Yeon-je