Teknologji

iPhone 14: Shikoni prezantimin Live – Veçoritë e modelit të ri

CEO i Apple Tim Cook mirëpriti shikuesit e lar

CEO i Apple Tim Cook mirëpriti shikuesit e largët në eventin e kompanisë për produktet e saj të reja, të cilat, për momentin, janë vetëm 3: AppleWatch, AirPods dhe, natyrisht, iPhone.Tim Cook theksoi se sekreti qëndron në harmonizimin dhe koordinimin e përsosur mes këtyre tre pajisjeve si më poshtë: “Secili prej tyre zë një rol udhëheqës në kategorinë e tij, por të gjitha së bashku ofrojnë një përvojë magjike”.

A do të sjellë fundi i kartës SIM konvencionale modeli i ri? A nuk do të ketë Mini në gamën e iPhone 14 ?

Gjenerata e 14-të e smartfonit më të rëndësishëm në botë, iPhone 14, prezantohet nga kompania prodhuese, Apple. Duke shpejtuar pothuajse një muaj të plotë nga ngjarja e fundit e zbulimit të produktit të ri, Apple po tërheq sërish interesin global.

Shikoni prezantimin live këtu:

Si gjithmonë rrjedhje të ndryshme, informacione konfidenciale, spiunazh industrial etj, ata tashmë kanë kaluar në një gjendje furie. Mediat e specializuara në teknologjinë digjitale dhe gjithashtu më gjerësisht, përfshihen në garën e spekulimeve për atë që është e re, revolucionare, e papritur etj, do të prezantohet nga Apple, duke i dhënë iPhone-it avantazhe të reja ndaj konkurrencës së pamëshirshme (kryesisht aziatike) në tregun global të smartfonëve .

Përveç përmirësimeve të pritshme teknike dhe të padukshme për të përmirësuar performancën, ndryshime të tilla si eliminimi i “notch”, d.m.th. indent/notch e vogël e zezë , duken më të mundshme për iPhone-in e ri.në krye të ekranit. Gazetarët e avancuar besojnë se Apple ka arritur të gjejë një zgjidhje alternative për vendosjen e kamerës së përparme, në mënyrë të tillë që ajo të jetë praktikisht e padukshme.

Vlen gjithashtu të përmendet -përfolur- anulimi i modelit bazë, iPhone Mini, me një ekran 5.4 inç, pasi u dëshmua se nuk kishte pritshmëri për sa i përket shitjeve. Në vend të kësaj, Apple do të ndjekë trendin e përgjithshëm drejt smartfonëve më të mëdhenj, duke u fokusuar në modelet me ekrane më të mëdha se 6 inç .

Në parafilologjinë që tund çdo “Pythia” për iPhone 14, një vend të spikatur zë parashikimi se pajisja e re nuk do të lidhet me rrjetin celular me një kartë SIM real apo konvencionale. Një kartë jomateriale, digjitale e tipit “eSIM” do të zërë vendin e saj.

Gjithashtu, një nga shtesat më serioze në llojin e fundit të iPhone do të jetë aftësia për të bërë thirrje urgjente, edhe në vendet ku lidhja me rrjetin celular nuk është e mundur.

Magjia e iPhone justifikohet në shumë mënyra dhe para së gjithash nga historia e tij – pasi në vitin 2007 prezantoi konceptin e smartfonit dhe krijoi një treg të madh global nga asgjëja. Revolucioni i iPhone i kapërceu kufijtë e komunikimit dhe kulturës konsumatore. Telefonat inteligjentë kanë evoluar në një pjesë integrale dhe kryesore të pothuajse çdo aspekti të veprimtarisë njerëzore, në nivel individual dhe shoqëror.

Për më tepër, iPhone ka qenë gjithmonë dhe mbetet një lojtar i vetëm kundër të gjithë të tjerëve në arenën e smartfonëve. Vetëkuptohet se kjo është për shkak të sistemit të posaçëm operativ iOS, i cili përdoret ekskluzivisht nga Apple. Megjithatë, megjithatë, iPhone kontribuon me 50% të të ardhurave për kompaninë mëmë, një organizatë biznesi që është renditur nr.1 në listën e kompanive më të fuqishme në botë, me një kapitalizim prej afërsisht 2.5 trilion dollarë.

Pjesa aktuale e iPhone në tregun botëror është rreth 15%. Indikative, vetëm në tremujorin e parë të 2022, 56 milionë pajisje iPhone u shitën në të gjithë planetin.

Sigurisht, për çdo gjë që lidhet me politikën e çmimeve të Apple, lansimin e pajisjeve iPhone 14 në Greqi etj., detajet e nxehta do të pasojnë prezantimin e mbrëmjes së sotme. E cila zhvillohet, siç është krijuar vitet e fundit, direkt nga selia e Apple, në Cupertino, Kaliforni, dhe amfiteatri i madh që mban me nder emrin e themeluesit të kompanisë, Steve Jobs.