Teknologji

Instagram nuk është i mirë për adoleshentët, ja rezultati i një kërkimi nga Facebook

Instagram nuk është i mirë për adoleshentët: ky

Instagram nuk është i mirë për adoleshentët: ky është rezultati i një kërkimi të brendshëm nga Facebook, që zotëron platformën, i paraqitur në Wall Street Journal.Në veçanti, sipas hulumtimeve të brendshme, një në tre përdorues të rinj zhvillojnë çrregullime të perceptimit të trupit të tyre, ndërsa të tjerët besojnë se platforma u shkakton shqetësime dhe rritje të tendencave depresive.

Wall Street Journal i mori rezultatet e hulumtimit të kryer nga Facebook nga viti 2019 e tutje.

“32% e adoleshenteve thanë se kur ishin ndjerë keq në lidhje me trupin e tyre, Instagram i kishte bërë të ndiheshin edhe më keq”, raportuan studiuesit.

Sidoqoftë, Facebook thuhet se ka luftuar për ta trajtuar problemin.

Gjithashtu, kanë rrjedhur informacione në muajt e fundit, se kompania dëshiron të krijojë një version të Instagramit për “nën 13 vjeç”.

Në një postim zyrtar, shefja e politikës publike në Instagram, Karina Newton, shpjegoi se kompania po kërkon mënyra për të larguar përdoruesit nga lloje të caktuara të postimeve dhe përmbajtjes.