Lajme

Haxhiu tregon se për çfarë u dakorduan VV dhe LDK

Anëtarja e Kryesisë së Lëvizjes Vetëvendosje, Albulena Haxhiu para nisjes së takimit të radhës në mes grupeve punues të Lëvizjes Vetëvendosje me atë të Lidhjes Demokratike të Kosovës në selinë e Vetëvendosjes, ka bërë të ditur se temë diskutimi në këtë takim ndër të tjerash do jetë edhe dialogu me Serbinë.

Haxhiu në një intervistë për KosovaPress ka thënë se me LDK-në deri tani janë dakorduar rreth numrit të ministrive, por se nuk kanë diskutuar edhe për ministritë që do t’i drejtojë Lëvizja Vetëvendosje apo Lidhja Demokratike e Kosovës.

Haxhiu tha se këto dy subjekte politike nuk do të kenë telashe në harmonizimin e qëndrimeve sa i përket dialogut me Serbinë.

“Sot do të flasin më gjerësisht. Njëra prej çështjeve që do të diskutohet do të jetë edhe dialogu me Serbinë. Besojmë që duke marrë parasysh bashkëpunimin tonë dyvjeçar me LDK-në që kemi pasur në kohën sa kemi qenë në opozitë ky bashkëpunim na ka shërbyer edhe për harmonizim të qëndrimeve, sepse ju e dini që bashkërisht e kemi kundërshtuar shkëmbimin territorial, bashkë e kemi kundërshtuar projektligjin për dialogun në Gjykatën Kushtetuese”, tha ajo.

Haxhiu tha se pas këtyre takimeve të grupeve punuese do të bëhet i ditur edhe programi qeverisës i ardhshëm.

“Janë edhe disa çështje tjera që janë në vazhdën e diskutimeve besojmë që në secilin këtyre takimeve të grupeve punuese ne do të punojmë në secilën prej temave që konsiderojmë që është  e rëndësishme dhe në fund do të bëhen të ditura se cilat janë qëndrimet e subjekteve politike apo gjegjësisht programi i qeverisjes së ardhshme”, u shpreh Haxhiu.