Maqedoni

Gruevski shpëtoi nga gjykimi për autostradat kineze

Gjykata penale ka sjell vendim dhe ka ndërprerë procedurën kundër ish kryeministrit Nikolla Gruevski, për rastin “Trajektorja”, që ka të bëj me ndërtimin e autostradave në vend. Avokati i tij i përcaktuar sipas detyrës zyrtare e ka kërkuar këtë për shkak të vjetërsimit të veprës, për faktin se për dallim nga të akuzuarit e tjerë, Gruevski ishte i dënuar me propozim akuzë për dënim prej 1-3 vjet, për marrje të shpërblimit për ndikim joligjorë.

Tani nga buxheti i shtetit Gjykata duhet të paguaj harxhimet për procedurën në veprën e Nikolla Gruesvkit, avokatët e angazhuar deri tani si dhe avokatët e angazhuar sipas detyrës zyrtare.

Në këtë rast përveç Nikolla Gruesvkit të akuzuar janë edhe bashkëpunëtorët e tij Vlladimir Peshevski, Mile Janakievskiu dhe ish drejtori i Agjencisë për rrugë shtetërore, Ljupço Georgievsk.

Loading…