Kosovë

Gjykimi në Speciale pritet të fillojë këtë vit

Në cilësinë e të dyshuarve apo edhe dëshmitarë, Zyra e Prokurorit të Specializuar ka ftuar mbi 200 persona.

Që nga nëntori vuajnë paraburgimin në Hagë, raporton T7.

Ish-krerët e UÇK-së dhe Salih Mustafa po akuzohen për krime lufte nga Zyra e Prokurorit të Specializuar derisa këta të fundit pretendojnë se Hysni Gucati e Nasim Haradinaj nga OVL e UÇK-së janë të përfshirë në pengim të drejtësisë.

Të gjithë këta veçse kanë kërkuar nga gjyqtari i procedurës paraprake që të lirohen me kusht, por francezi Nicola Giju ende nuk ka dhënë përgjigje përveç për kërkesën e komandant Calit, të cilën nuk e aprovoi.

E fat të njëjtë sipas juristit Kushtrim Palushi do të kenë edhe të tjerët.

Pos kësaj kërkese, mbrojtja e të akuzuarve po kërkon nga gjykata speciale që gjykimi ndaj klientëve të mos fillojë deri në verën e vitit 2022.