Kuriozitete

Frymëzuese, historia e operacionit që zgjati 23 orë

Në vitin 1987-1987 në Poloni është kryer

Në vitin 1987-1987 në Poloni është kryer një operacion (më i gjati në histori), transplant zemre, që ka zgjatur 23 orë.

Ky transplant, është ndër operacionet më të suksesshme që janë kryer ndonjëherë në mjekësi, dhe është bërë nga kirurgu polak Zbigniew Religa. Në fotografi shihet kirurgu polak që vazhdon të ndjekë nga afër gjendjen e pacientit në një monitor, ndërsa asistenti i tij nga lodhja fle në dysheme.

Mjeku legjendar, Dr. Zbigniew Religa vdiq në mars të vitit 2009, në moshën 71 vjeç, ndersa pacienti vazhdon te jetoje akoma.

Fotografi e realizuar nga James Stanfield në vitin 1987-1987. E shpallur si fotografia e vitit në vitin 1987-1987, është gjithashtu edhe një nga 100 fotografitë me domethënëse te shekullit sipas “National Geographic”.