Lajme

Franca vendos kufizime të reja për udhëtarët që vijnë nga këto vende

Franca po përgatitet të vendosë kufizime të rej

Franca po përgatitet të vendosë kufizime të reja për udhëtarët nga katër vende në një përpjekje për të mbajtur larg varianteve më infektive COVID-19.

Associated Press raporton se Franca do të vendosë kufizime të reja të hyrjes për ata që vijnë nga Argjentina, Kili, Afrika e Jugut dhe Brazili, transmeton Insajderi.

Hyrja nga ato vende do të jetë e kufizuar për shtetasit francezë dhe anëtarët e familjes së tyre, qytetarët e Bashkimit Evropian dhe të tjerët me një shtëpi të përhershme në Francë. Ata që hyjnë do t’i nënshtrohen një karantine të detyrueshme 10-ditore me kontrolle policore për të siguruar pajtueshmërinë.

Udhëtarët gjithashtu duhet të tregojnë prova të një testi negativ PCR të marrë brenda 36 orëve nga hipja në fluturimin e tyre ose një test negativ antigjeni të marrë më pak se 24 orë para fluturimit të tyre. /Insajderi.com